maandag 28 april 2014

The Sun: 1D Special

The Sun heeft een 1D Special gemaakt. In dit artikel zie je de special door middel van foto's en kan je ook de nederlandse vertaling van de tekst lezen. Let op! Sommige zinnen zijn erg raar vertaald en kloppen niet helemaal, maar ik heb geprobeerd hem zo goed mogelijk te vertalen, dus hopelijk begrip hiervoor! De woordjes die schuingedrukt zijn is geen vertaling voor...
































“We hebben heel hard gewerkt om dit onze grootste en beste tour tot nu toe te maken. Zonder jullie zouden we hier niet zijn dus zoals altijd sturen wij jullie onze liefde and a huge thank you.”

Vanaf de begintonen van Queen - stijl rock anthem MIDNIGHT MEMORIES, bewijst One Direction dat ze nu een echte stadion act zijn.

Met de bands moeiteloze chemie, een natuurlijke betrokkenheid bij de 30.000 man sterke crowd, sterke vocalen en een setlist die naadloos verplaatst van ballads tot vrolijke pop, behaalde de jongens de bijna perfecte outdoor gig.

Hun laatste album werd erg veel geschreven met hun eerste stadion tour in het achterhoofd, waardoor Harry, Louis, Liam, Niall en Zayn het juiste materiaal maakte om een ​​dergelijk groote outdoor locatie te vullen.
Het was duidelijk een emotionele avond - Liam huilde en zelfs de meestal happy-go -lucky Harry krijgt tranende ogen op een gegeven moment.

Het is geen wonder. Slechts vier jaar geleden waren ze tiener jongens die auditie deden als soloartiesten voor The X Factor. Nu spelen ze in uitverkochten stadiums in Zuid-Amerika.

Het feit dat ze niet vergeten hoe het is ontstaan had niet duidelijker kunnen worden dan uit hun optreden van DONT FORGET WHERE YOU BELONG - een lied geschreven door Niall en McFly over de noodzaak om met beide benen op de grond te blijven staan.

Er zijn momenten dat 1D gelukkig erkent dat ze een boyband zijn (dit is een hele rare zin, geen idee wat er mee bedoeld wordt), ook al doen ze op veel moeite om dansroutines te voorkomen. De uitzondering is hun beroemde dansje van LIVE WHILE WE’RE YOUNG, die een van het grootste gejuich van de avond veroorzaakte.

Zayn richt zich op zijn lead vocal voor een groot effect. Liam, die aanzienlijk is gegroeid in zelfvertrouwen, neemt de leiding over door TROUGH THE DARK.

Het is Harry's beurt om op het podium het middelpunt te nemen met HAPPILY - de Mumford & Sons - stijl folkrock tune die hij schreef voor hun laatste album.

LITTLE THINGS, de door Ed Sheeran - geschreven track die de band voor het eerst serieus nam, ziet alle vijf jongens zitten op het hoogst van het podium.

Ze zeggen dit is hun moment om 'slow jam’ te zijn, met Niall tokkelend op zijn gitaar.
Louis en Liam delen wetende blikken als de crowd elk woord mee zingt. Ik kan vertellen wat ze denken: “gebeurt dit echt?”

De band heeft altijd al veel belang gehad aan communicatie met hun fans tijdens een onderbreking van de muziek in elk optreden - en de Where We Are tour is geen uitzondering.

Als Liam aangekondigd " Louis is even naar het toilet “, introduceert de band een korte videoclip met vragen van fans. Nu realiseer ik mij pas hoe jong sommige fans zijn als men vraagt ​​: Als je twee dieren zou kunnen mengen tot één dier, wat zou het zijn?
(Voor het geval je je afvraagt ​​, Harry ging voor een tijger en een vis, terwijl Batman- fan Liam koos voor een vleermuis en een haai.)

Een andere vraag op het grote scherm: - een tiener balletdanseres - daagt de jongens uit om hun beste dance-moves uit te voeren.

Liam en Niall gaan voor een pirouette. Liam belandt op de grond na een poging om de spagaat te doen.
Harry en Zayn staan ​​statisch – de twee cool kids van de band, die niet dansen tegen welke prijs dan ook.
1D heeft een reeks nieuwe video's om de liedjes te begeleiden.

Het meest opvallende is de promo voor BETTER THAN WORDS die gebruik maakt van mobiele telefoon emoticons - een te begrijpen taal voor de meeste 1D fans - in plaats van teksten.

Meer dan 1.000 meisjes worden uit de crowd geplukt tijdens de 100 minuten set. (geen idee wat dit is..)

Harry vertelt de crowd: "Er is een gevoel dat je krijgt als je het podium opgaat - met name op de eerste avond - je bent gewoon gepompt op adrenaline. "

Maar dan waarschuwt hij: "Wees voorzichtig. Niet duwen iedereen. Als je aan de voorkant staat zet een stap naar achter."

Tijdens ALIVE , terwijl Niall op zijn elektrische gitaar speelt, is Harry op zijn knieën aan het knuffelen met meisjes op de eerste rij. Hij siert zich met de Colombiaanse vlag als de band DIANA opvoert.

De eerste single WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL krijgt een rotsachtige rand als het laatste nummer op het grote podium. Louis vertelt de crowd: "Dit is de perfecte manier om de tour te starten."

De jongens zetten nieuwe onderwerpen in voor de start van een uitgebreide toegift, die wordt afgetrapt door favoriet bij de fans en de nieuwe EP YOU AND I.

Het is het ultieme stadion ballad en de massale reactie van de menigte en emotionele teksten over liefde maakt Liam in tranen.

Zayn vertelt het publiek na afloop: "Ik ga niet liegen, toen we You And I zongen, huilde Liam."

STORY OF MY LIFE is even hartelijk, maar er is een enorm einde met BEST SONG EVER - een onweerstaanbare nieuwe pop klassieker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten